Til toppen
Veifo bruker kvalitetsdata for å oppnå store strømbesparelser

Veifo har levert energi- og vedlikeholdsledelse til det norske eiendomsmarkedet siden 2014, og er kjent for å «go the extra mile» for å hjelpe kundene med å oppnå strømbesparelser. Mens andre slår seg tilfreds med energibesparelser på 15% etter å ha tatt i bruk et EOS-system og mottatt energirådgivning, oppnår Veifo besparelser på 20-40% i byggene de jobber med. Dette klarer de takket være høykvalitets data til riktig tid, kombinert med god rådgivning.


 

Enda bedre datakontroll med smarte målere

Veifo har i dag ansvaret for den tekniske eiendomsforvaltningen av Galleri Oslo, en bygning som er hele 450 meter langt, og som rommer alt fra kiosker, kafeer, kontorer, og ikke minst – Oslo Bussterminal. På grunn av byggets kompleksitet ble det også den perfekte prøvekaninen når Gurusoft utfordret Veifo til å teste ut Å Insite sin «Smarte målere». Disse leverer dataene i sanntid, på bygg som helhet eller på enkeltkomponenter. Plattformen prosesserer og kvalitetskontrollerer nemlig alle data for alle energikilder og laster. Resultatet er kvalitetssikrede data med høy nøyaktighet, pålitelighet og presisjon.

Selv om Galleri Oslo var utstyrt med en del måleutstyr før data fra Å Insite kom på plass, bidro den nye installasjonen til å måle mange kurser de ikke hadde målt fra før. Dette åpnet for mange muligheter. Med data i tilnærmet sanntid vil nemlig ineffektivitet oppdages raskere, og man får enda bedre anledning til å være en god rådgiver for kundene sine ved å bidra til en utjevning og optimalisering av energiforbruket.
 

God data gir bedre predikasjoner 

Med data fra Å Insite mener Veifo at de har tatt et viktig steg i riktig retning. Nå kan de nemlig hente dataene med så stor hyppighet at de får tatt høyde for flere variasjoner. På Galleri Oslo ble det gjort en test på en bestemt adresse der det allerede var installert seks-syv målere. Ved bruk av smarte målere, egne algoritmer, og Gurusoft EOS klarte de å senke spotprisen på testadressen med 48 øre mer enn på de andre adressene med liknende forbruksmønstre og brukere. Dette er et godt valg for alle som ønsker å henge med på fremtidens energieffektivisering. Det er tross alt mye som kan gjøres med kvalitetsdata som er til å stole på!

Behov for et system for energioptimalisering? Les mer om Gurusoft EOS

 
Samarbeid og samspill mellom Gurusoft og Veifo

Veifo bruker og leverer Gurusoft sitt EOS verktøy til sine kunder. Dette gir dem oversikt over energiforbruket, og dataene illustreres ryddig og oversiktlig på systemets dashboardløsning. Her får driftsorganisasjonen fullstendig oversikt over forbruk med mer. Avvik kan dessuten spottes raskt, og tiltak iverksettes med det samme. Bruker et bygg for eksempel varme og kjøling samtidig om sommeren? Dette vil EOS systemet kunne detektere og synliggjøre, og tiltak for å minimere kostnadene kan iverksettes med det samme.
 


Har du fått med deg disse sakene? 
Hvorfor velge oss? 
 

Gurusoft har oppnådd status som markedsledende aktør innen rapporteringssystemer som følge av en enkel årsak – dyktige ansatte som virkelig brenner for faget.

Fra vårt kontor i Sandefjord jobber vi iherdig med å dele fagkunnskap med våre kunder, og arbeider kontinuerlig med å videreutvikle våre systemer for å kunne imøtekomme morgendagens krav til rapportering.

Vi er opptatt av at alle som investerer i våre systemer for datainnsamling, rapportering, dokumentasjon og analyse skal spare både tid og penger.