Til toppen


18/02-19 Datoen for Elhub Go Live nærmer seg med stormskritt, og vi har laget en guide slik at du enkelt kan komme i gang med Gurusoft som din formidler av måleverdier fra Elhub.


Generelt om overgangen

 • Vi anbefaler en glidene overgang ettersom de fleste vil fortsette å levere data tilsvarende mscons i en periode etter 18/2 (Obs: Dette gjelder ikke alle).
 • Gurusoft kartlegger "mscons-leverandørene" for hver kunde og undersøker når de eventuelt stopper eksisterende mscons-utsending. Ta kontakt dersom du vil vite når din leverandør stopper.
 • Det er opptil hver enkelt kunde å bestemme om og når de vil gå over til GES (Gurusoft Elhub Service).
 • Gurusoft starter opp med utvalgte kunder etter Go Live 18/2, deretter fases øvrige inn.
 • Les mer om Elhub og Go Live-prosessen på https://elhub.no/.

   

image

Kom i gang med Gurusoft Elhub Service (GES) på 1-2-3

 1. Få tilgang til målepunkter
  Den i organisasjonen som skal ha tilgang til målepunktene får det gjennom rollen "energi, miljø og klima" i Altinn. Daglig leder (rådmann i kommunen) får tildelt denne rollen automatisk, og må derfor i Altinn tilordne denne rollen til den eller de som skal ha oversikt over målepunktene.
  Detaljinformasjon fra Elhub om hvordan dette gjøres ligger her
 2. Lag en oversikt over målepunkter
  Logg deretter inn i Elhub Web Plugin (Plugin), som er Elhub sin sluttbrukerportal. Her ligger alle målepunkter med tilhørende meta-informasjon. 
  Detaljinformasjon fra Elhub om sluttbrukerportalen ligger her
  Gå til sluttbrukerportalen
  NB: Det er også mulig å tildele Gurusoft tilgang direkte i nevnte plugin, men dette ser vi helst at dere ikke gjør. Dette er for at vi skal kunne koble målepunktet riktig.
 3. Ta kontakt med Gurusoft
  Ta kontakt med oss, så utarbeider vi i fellesskap en oversikt over alle deres målepunkter med tilgjengelig meta-informasjon, som målernummer, adresse o.l. Gurusoft legger inn grunninformasjonen i GES, sender forespørsel om tilgang til målepunktene til ELHUB. Så logger dere inn i sluttbrukerportalen og godkjenner forespørselene. Nå vil Gurusoft abonnere på Elhub-data fra disse punktene.
image


Kjente feil i Elhubs produksjonsmiljø