Til toppen


Vi har laget en guide slik at du enkelt kan komme i gang med Gurusoft som din formidler av måleverdier fra Elhub.


Kom i gang med Gurusoft Elhub Service (GEHS) på 1-2-3

 1. Få tilgang til målepunkter
  Den i organisasjonen som skal ha tilgang til målepunktene får det gjennom rollen "energi, miljø og klima" i Altinn. Daglig leder (rådmann i kommunen) får tildelt denne rollen automatisk, og må derfor i Altinn tilordne denne rollen til den eller de som skal ha oversikt over målepunktene.
  Detaljinformasjon fra Elhub om hvordan dette gjøres ligger her
 2. Lag en oversikt over målepunkter
  Logg deretter inn i Elhub Web Plugin (Plugin), som er Elhub sin sluttbrukerportal. Her ligger alle målepunkter med tilhørende meta-informasjon. 
  Detaljinformasjon fra Elhub om sluttbrukerportalen ligger her
  Gå til sluttbrukerportalen
  NB: Det er også mulig å tildele Gurusoft tilgang direkte i nevnte plugin, men dette ser vi helst at dere ikke gjør. Dette er for at vi skal kunne koble målepunktet riktig.
 3. Ta kontakt med Gurusoft
  Ta kontakt med oss, så utarbeider vi i fellesskap en oversikt over alle deres målepunkter med tilgjengelig meta-informasjon, som målernummer, adresse o.l. Gurusoft legger inn grunninformasjonen i GEHS, sender forespørsel om tilgang til målepunktene til ELHUB. Så logger dere inn i sluttbrukerportalen og godkjenner forespørselene. Nå vil Gurusoft abonnere på Elhub-data fra disse punktene.

Generelt om overgangen

 • Gurusoft startet opp med utvalgte kunder etter Go Live 18/2. Overgangen har gått smertefritt, og vi er nå klare for å ta i mot øvrige og nye kunder. 
 • Det er opptil hver enkelt kunde å bestemme om og når de vil gå over til Gurusoft Elhub Service (GEHS). Men vi anbefaler allikevel å starte prosessen så fort som mulig.
 • Gårsdagens verdier mottas innen kl 09.00 påfølgende døgn (d+1). Nettselskapene har mulighet til å sende inn korrigerte timesverdier i inntil fem døgn (d+5). Merk at Gurusoft kun leser inn timesavregnede målepunkter, og ikke profilavregnede.
 • Les mer om Elhub og Go Live-prosessen på https://elhub.no/.

   .

HVORFOR BØR DU TA EN PRAT MED GURUSOFT OM RAPPORTERING?

 

I løpet av de to siste tiår har vi fått bryne oss på oppgaven med å utvikle markedets mest fleksible og brukervennlige rapportsystem. Dette har vi oppnådd ved å lage løsninger som er spesielt tilpasset kundenes behov, og resultert i at alle som bruker oss i dag har tre viktige besparelser til felles; tid, penger, og miljø.